Kuzguncuk Doğalgaz Tesisatı
Üsküdar Kuzguncuk Doğalgaz Tesisatı Her türlü doğalgaz tesisat işleriniz yapılmaktadır. Evlere, iş yerlerine doğal gaz tesisat projeleri ve uygulaması yapılır. Endüstriyel, mekanik doğal gaz tesisat kurulumuna kadar her türlü doğalgaz tesisat uygulamaları plan ve proje.
Kuzguncuk Doğalgaz Tesisatı plan, proje işleriniz için bizimle iletişime geçiniz. Kuzguncuk Doğalgaz Tesisatçısı Rota Mühendislik uzman kadrosu ile hizmetinizde. Her türlü işleriniz için bizden fiyat teklifi isteyebilir, sorularınızı bize ulaşarak sorabilirsiniz.
Doğalgaz Tesisatı
Doğal gaz tesisatı geniş bir kullanım alanına sahiptir. Konutlardan endüstriyel tesislere kadar kullanılan doğalgaz, projelere göre farklılık gösterir. Konutlar, Merkezi sistemler, fırınlar, endüstriyel alanlar ve daha pek çok farklı kullanım alanları için doğal gaz tesisatları da projelere göre farklılık gösterir.
Gaz Borularının Döşenmesinde Dikkat Edilecek Hususlar
İç tesisat boruları, kesinlikle taşıyıcı yapı elemanı olarak kullanılmamalıdır.
Doğalgaz boruları tüm bağlantılarda kesin sızdırmaz olmalıdır. Tesisat işletmeye alınmadan önce mukavemet ve sızdırmazlık testleri mutlaka yapılmalıdır.
Doğal gaz boruları herhangi bir darbeye maruz kalmayacak şekilde montaj yapılmalıdır.
Doğal gaz boruları duvara plastik ve çelik dübelli kelepçelerle tespit edilmelidir. İç tesisat duvara paralel olmalı, düşey borular özel kelepçelerle sıkılmalı, yatay borularda kelepçe veya askılarla taşınmalıdır. Askı ve kelepçeler yangına dayanıklı olmalıdır. Kelepçeler mümkün olduğu kadar cihazlara ve dirseklere yakın yerleştirilmelidir.
Doğal gaz boruları yanıcı maddelere yakın monte edilmemelidir. Zaruri olarak monte edilmesi
gerekiyorsa boru ile yanıcı madde arası kolay tutuşmayan ve yanmayan bir malzeme ile ayrılmalıdır.
Korozyona karşı doğal gaz boruları yağlı boya ile boyanmalıdır. Bunun için borular pastan, alev alacak maddelerden, yağ, sıvı, kir ve tüm nemlilik yapacak öge ve ortamdan arındırılarak boyamaya hazır hale getirilir. Sonra koruyucu astar boya ve üzerine yağlı boya yapılmalıdır.
Statik elektriklenmelere ve elektrikle çalışan kombi, manyetolu çakmaklı ocaklar, sıva altında kabloya temas eden kelepçe vs’den kaynaklanan elektrik kaçaklarına karşı doğal gaz tesisatı korunmalı ve gerekli tedbirler alınmalıdır.
Doğal gaz boruları gaz dağıtım işletmesi tarafından her zaman kolayca görülebilecek, kontrol
edilebilecek ve gerektiğinde kolayca müdahale edilebilecek yerlerden geçirilmelidir. Doğal gaz tesisatı uygulamalarında sıva altı tesisat uygun görülmemektedir.
Doğal gaz boruları ile telefon, elektrik hatları ve sıcak, kızgın akışkan boruları arasında en az 15 cm’lik bir mesafe olmalıdır. 380 V ve üzerindeki elektrik hatları için bu mesafe en az 300cm olmalıdır. Doğal gaz boruları ne başka bir boru tesisatına mesnetlenmeli, ne de kendisi başka bir tesisatın taşıyıcısı olmamalıdır.